В скандалі з Тернопільським владикою заговорила сторона захисту священослужителя

zagruzheno

Сюжет телеканалу 1+1, в якому владику Мстислава замість монастиря знайшли в його квартирі, називають замовним і який «мав би нанести непоправимий удар по відродженій Українській Автокефальній Православній Церкві».

Такої думки дотримується єпископ Мукачівський і Карпатський Української Автокефальної Православної Церкви Віктор (Бедь), який свої роздуми помістив на 20 листопада на сайті «Богословська думка в Україні» .

Владика вважає, що «телеканал 1+1 (за переконаннями автора телеканал належить Коломойському), заглядаючи своєю телекамерою у приватне помешкання і особисте життя людини, показав свою зневагу до конституційних прав і свобод громадян України і не більше. Спочатку людини і громадянина України, а далі уже єпископа...».

На думку автора, даний телеканал грубо переступив закон і людську межу втручанням у внутрішні справи Церкви, і навіть «рекомендував», що саме, яке покарання мав би Архієрейський Собор УАПЦ застосувати по відношенню до владики Мстислава іще раніше - відлучити від Церкви і позбавити сану.

Під сумнів ставиться і роль в сюжеті «експерта» Наталії Шевчук, «яка не має жодного офіційного відношення до УАПЦ, хоча і представляється чомусь від імені УАПЦ, і проти якої родина спочилого у Бозі Митрополита Мефодія (Кудрякова) веде судові процеси за сумнівне привласнення нею майна колишнього очільника Церкви».

«Я уважно і з болем у серці передивився даний телесюжет і наразі, даруйте, ні як людина, ні як християнин, ні як архірей, ні як юрист не помітив жодної крамоли в поведінці владики Мстислава (Гука) для чужого ока. А про те як він виконує покуту накладену на нього, він буде звітувати перед Архієрейським Собором УАПЦ і це питання ніхто в Церкві не знімав з порядку денного. При цьому на сьогодні рішенням Архієрейського Собору УАПЦ владика Мстислав (Гук) уже усунутий з посади правлячого єпископа Тернопільської єпархії і не керує нею. Про що забули наголосити в телесюжеті». – пише Єпископ Мукачівський та Карпатський.

«Так звані «замовники» і «викривачі», на догоду негідників, забули про Конституцію України, людську совість та Заповіді Божі. Прости їх Боже, бо не знають що творять…», - підсумовує Владика.

Вибір читачів за тиждень

Відео