В Тернополі нагородили добровольців російсько-української війни (фоторепортаж)

головна

Днями, в приміщенні драматичного театру ім.Т.Шевченка відбулась друга церемонія нагородження військовослужбовців «Доброволець Тернопільщини».

Вони ті, хто не побоявся встати на захист територіальної цілісності України, ті, хто пожертвував сім’єю, здоров’ям, а дехто - навіть життям.

- Боротьба продовжується. В контексті того, що відбувається зараз, ми повинні дбати про свою країну і заохочувати інших або їм нагадувати, що ми повинні перемогти. Мій низький уклін від усіх родин загиблих тим, хто не втомився допомагати, підтримувати, хто боронить наші кордони. Тому, що ви, як наші рідні, кожен день ризикуєте бути не з нами, - каже голова ГО «Єдина родина Тернопільщини» Наталія Горайська при врученні нагороди.

DSC_2153
DSC_2153

В рамках церемонії було нагороджено: 4 захисників посмертно, 14 прижиттєво , 1 волонтера та 1 військового капелана. Протягом церемонії було вручено орден «Лицарський хрест добровольця» (засновник Солдак Іван). Відзнаку «Знак народної пошани учаснику бойових дій», яка вперше урочисто вручалась в Україні, (засновник нагороди Солдак Іван), волонтерська нагорода і релігійна волонтерська нагорода.

- Дякую усім, хто не забуває про добровольців, про волонтерів, які 6-й рік вносять свій вклад в захист України від нашого споконвічного ворога. Завдяки тим, хто допомагає армії, ми можемо продовжувати боротьбу по захисту нашої держави, - промовив зі сцени доброволець ДУК Правого сектору Віктор Тарасенко.

Віктор Тарасенко
Віктор Тарасенко

Як наголосив доброволець Дмитро Гайдуцький, дані заходи дають зрозуміти, що не даремно йдуть на захист країни, бо повертаючись на мирну територію розуміють, що є люди, які будуть підтримувати і відстоювати незалежність держави.

- Добровольці – це ті люди, для яких Україна живе в серці і звідти її вже ніхто не забере. Попри всі негаразди, попри те, що відбувається зараз, попри ту дискримінацію, яка зараз відбувається з добровольцями і волонтерами – ми все-рівно залишаємось захисниками своєї вітчизни! Ми – українці,і це головне! Нам є що втрачати, і нам є заради чого жити. Насамперед, ми захищаємо країну, щоб потім передати її в руки наших дітей, щоб вони збудували сильну, могутню, незалежну Україну! Низький уклін всім добровольцям, - сказав доброволець УДА Дмитро Гайдуцький.

головна
головна

Для захисників також підготували концертну програму. Вокалісти зачаровували своїми співами, а танцівники чудовими постановками. Учасники оркестру «Бревіс» виконали пісню «Пливе кача» під екранізований перелік усіх загиблих захисників Тернопільщини. В кінці заходу усі, хто долучився до створення проєкту, волонтери та добровольці піднялись на сцену та виконали пісню переглядаючи кліп на пісню «Тихо пішов, тихо прийшов…» Андрія Антоненка, тим самим підтримавши незаконно ув’язнених по справі вбивства Павла Шеремета.

Дякуємо захисникам за мирне небо над Тернопільщиною, дякуємо волонтерам за невпинну працю! Наблизимо перемогу разом!

DSC_2351
DSC_2351

DSC_2247
DSC_2247

DSC_2267
DSC_2267

DSC_2220
DSC_2220

DSC_2168
DSC_2168

DSC_2299
DSC_2299

DSC_2096
DSC_2096

DSC_2143
DSC_2143

DSC_2124
DSC_2124

DSC_2111
DSC_2111

DSC_2335
DSC_2335

DSC_2160
DSC_2160

DSC_2181
DSC_2181

DSC_2399
DSC_2399

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео