Оксана Бучко

В Україні найдешевше м'ясо - на Тернопільщині

продукти

Ціни на продукти продовжують зростати у всіх регіонах України. Якщо дешевшають одні товари, дорожчають інші. Корзина до Великоднього столу із 10 топових продуктів за даними Держстатистики на початок квітня обходиться у середньому від 236 до 275 грн.

Наскільки дорогими чи дешевими продуктами славляться області підрахували на «Сегодня», пише agronews.ua.

У Тернопільській області продають найдешевше м'ясо – 68,84 грн/кг свинини проти 85,26 грн у Києві. Найвища серед усіх регіонів ціна на свинину у Дніпропетровській області - кілограм там коштує майже 85 грн і лише на 60 копійок не дотягує до столичної ціни. Найдешевший хліб можна знайти у Запорізькій області, ціна - 10 грн за буханець. Найдешевша варена ковбаса - у Луганській області, всього за 48,57 грн/кг. А дешевим борщнабором відзначилась  Львівщина.

Загалом, найбільше грошей на кошик з топ-продуктами витратять на Житомирщині – це 275 грн за кілограм кожного продукту. Така ціна на 2 грн вища, ніж у Києві. Найнижча вартість - у прифронтовій Луганській області (236 грн).

___-17
___-17

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео