Орест Сарматський

В Україні не буде дефіциту картоплі (Агроновини)

1002

Якщо рітейлери купуватимуть продукцію безпосередньо в промислових картоплярських господарствах. Це дозволить уникнути цінової «накрутки» і вилучити недобросовісного посередника. Таку думку висловила Оксана Руженкова, виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК), передає пресслужба асоціації. 

Україна повинна терміново запровадити дзеркальні заходи до країн Євроазійського Економічного Союзу (ЄАЕС, Митний Союз) і не дозволити торгівельним мережам, що наразі є монопольним каналом збуту продовольчої продукції, імпортувати картоплю з цих держав», — вважає експерт. 

За словами Руженкової, з початку періоду збуту картоплі врожаю 2019 року практично всі торгівельні мережі налагодили співпрацю з трейдерами-імпортерами, бо це чудовий спосіб для організації корупційних закупівель: категорійні менеджери отримують хабарі від трейдерів.

– На жаль, рітейлери вводять в оману керівництво Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Антимонопольний комітет України, коли стверджують, що змушені купувати імпортну картоплю, бо вітчизняна на 60% є неякісною. Трейдери не лише завозять в Україну контрабандними шляхами картоплю без відповідних дозвільних карантинних сертифікатів, а скуповують неякісну продукцію в одноосібних господарствах і формують партії картоплі-різносортиці низької якості, – розповідає експерт.

В асоціації вважають, що ситуація на полицях супермаркетів може кардинально змінитися на краще в плані якості продукції, якщо рітейлери знайдуть спільну мову з виробниками і купуватимуть продукцію безпосередньо в промислових картоплярських господарствах. Це дозволить уникнути цінової «накрутки» і вилучити недобросовісного посередника. 

Джерело: аgravery.com

1001 (Copy)
1001 (Copy)

Верховна Рада запровадила податкові пільги для агробізнесу 

У зв’язку з карантинними обмеженнями, введеними для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, Верховною Радою було прийнято низку законодавчих актів, що полегшують податкове навантаження для громадян і бізнесу. Про це розповіли фахівці юридичної компанії Arzinger у матеріалі на Latifundist.com. 

Зазначено, що в межах прийнятих нормативних актів тимчасово надано такі податкові пільги:

Звільнення від відповідальності за порушення податкового законодавства в період з 1 березня по 31 травня 2020 р., окрім порушень, що стосуються нарахування, декларування, сплати акцизного податку, рентної плати, податку на додану вартість і порушення правил обліку, виробництва й обороту пального.

Протягом цього ж періоду платникам податків не нараховується пеня. Якщо ж пеня за цей період була нарахована, але не оплачена, вона підлягає списанню.

Введено мораторій на проведення фактичних і документальних податкових перевірок на період з 18 березня по 31 травня 2020 р.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео