Ростислав Фук

В Україні падає ціна на тепличні огірки

Обвал цін на огірок на початку червня експерти називають традиційним через збільшення на ринку пропозиції даних овочів із літніх теплиць

Ціни на огірки в Україні різко обвалилися. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише  agronews.ua.

Обвал цін на огірок на початку червня експерти проєкту називають традиційним через збільшення на ринку пропозиції даних овочів із літніх теплиць.

В умовах, що склалися, великі тепличні комбінати змушені були також переглянути ціни на свою продукцію у бік зниження. Так, до кінця цього тижня продажі тепличного огірка велися по 25-40грн/кг ($0,85-1,37/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня, - йдеться в повідомленні.

За словами представників тепличних комбінатів, головною причиною цінового спаду є досить об’ємна пропозиція огірка із літніх теплиць із господарств південного регіону, який надходить у продаж у середньому по 20 грн/кг ($0,68/кг).

Проте варто додати, що, незважаючи на таке стрімке зниження цін, огірок на сьогодні українські комбінати відвантажують у середньому вдвічі дорожче, ніж на початку червня 2021 року, - кажуть експерти.

При цьому більшість великих гравців ринку не виключають подальшого зниження цін у даному сегменті. Оскільки пропозиція огірка з літніх теплиць продовжує збільшуватися, а темпи збуту цієї продукції дещо знизилися.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео