Орест Сарматський

В Україні переробка винограду на виноматеріали скоротилась майже на 40% (Агроновини)

2801 (Copy)

У 2020 році в Україні переробка винограду на виноматеріали скоротилась на 38,8% і склала 75,9 тис. тонн.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зазначається також, що в Одеській області за 2020 рік було перероблено 56,3 тис. тонн винограду, що на 32,4% менше, ніж у 2019 році. Також суттєве скорочення переробки винограду на виноматеріали спостерігається в Миколаївській області.

Крім того, в Україні зросла ціна винограду до 6,6 тис. грн/т, що на 21,2% більше ніж в 2019 році.

У результаті в Україні загалом зменшилась кількість вироблених виноматеріалів на 42,3% до 5,6 млн декалітрів.

Джерело: Agravery.com

   

У минулому році імпорт сиру в Україну виріс у понад два рази

2802 (Copy)
2802 (Copy)

У 2020 році імпорт сичужного сиру без сирних продуктів виріс більш ніж в два рази, до 36 тис. т.

Про це повідомляє infagro.com.ua.

- Сировари зараз підбивають підсумки святкових продажів сирів. Зростання, безумовно, є, але не таке, на яке вони розраховували. На обсяг продажів впливають і високі ціни, і засилля європейських сирів на українському ринку. Багато продавців в найближчі тижні спробують позбутися непроданого сиру за рахунок розпродажів. Але базові ціни у більшості операторів залишаються незмінними, — йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що в кінці року сировари-експортери намагалися вивезти максимально багато продукції, розуміючи, що січневі продажі будуть дуже слабкими.

У грудні сиру продано на чверть більше, ніж у листопаді, 622 тонни. Експорт сирного продукту зменшився до рівня нижче 2 тис. т, але все одно це на 11% вище за показник грудня 2019 року.

- Якщо ж підбивати підсумки зовнішньої торгівлі усього минулого року, то статистика досить сумна. Експорт сиру і сирних продуктів зменшився на 7% до 28,5 тис. т. А ось імпорт сичужного сиру (без сирних продуктів) виріс більш ніж в два рази, до 36 тис. т. Щоб розуміти масштаб присутності імпортного сиру на внутрішньому ринку, досить згадати, що в Україні все споживання такого сиру сягає  до 95 тис. т», — наголошують аналітики.

Джерело: Agravery.com

Вибір читачів за тиждень

Відео