Орест Сарматський

В Україні вирощують «найшвидше» дерево у світі (Агроновини)

0501 (Copy)

Через подорожчання традиційних енергоресурсів (газу, вугілля, нафти) та їх вплив на довкілля і клімат, бізнес поступово переходить на альтернативні джерела енергії.

Одне з таких джерел – деревина, утім цей ресурс відновлюється довго, адже, щоб виростити ліс, потрібно 50 років. Тим не менше, є альтернатива. Це павловнія – дерево, яке найшвидше зростає.

Павловнію ще називають адамовим деревом. Усього за шість років рослина стає повноцінним деревом висотою до 16 метрів. Виготовляють з неї не лише пелети чи дрова, а й меблі та багато іншого.

- За 6 років дерево виростає до 16 метрів у висоту і до 30 см в діаметрі стовбура. Ділову деревину павловнії використовують для виробництва пиломатеріалів, паркету, меблів, музичних інструментів та інших виробів, зберігаючи інші дерева, термін відтворення яких становить від 50 років і більше. Сучасні тенденції розвитку світової деревообробної промисловості підтверджують постійне зростання попиту на якісну ділову деревину. Ринок збуту для виробників деревини з павловнії гарантований, – зазначають в Українському проекті бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Вирощують плантації павловнії і в Україні. Перші вже заклали на Одещині. Наприклад у селі Барабой Одеського району підприємець І. Аксентій вирощує культуру на площі 2,5 гектара.

У вересні для фермерів, які хотіли б вирощувати екзотичну культуру, UHBDP спільно з ТОВ «Синергія Е» організували тематичний агро-тур «Павловнія: практичний досвід вирощування» на плантацію на Одещині.

Джерело: www.seeds.org.ua

   

Міфи та факти про виробництво вівсянки

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Усе більше набирає обертів світовий тренд здорового харчування, збільшується попит на корисні продукти рослинного походження. Одними з таких є продукція з зернових культур – вівса, жита, пшениці, ячменю, кукурудзи, тощо.

Втім, готуючи зранку звичні для деяких із нас вівсяні пластівці, більшість навіть не уявляє, що за їх виготовленням стоїть кропітка робота агрономів, технологів, служби якості та, звичайно, високотехнологічного обладнання.

До речі, як виявляється, отримати якісний, корисний та безпечний для здоров’я продукт без сучасних технологічних ліній просто неможливо.

При цьому, як це не дивно, виробничий процес на заводах, переважно, обслуговує декілька працівників.

Джерело: seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео