Віра Олександрович

Варто знати: моду на Тернопільщині диктують приватні підприємці

Апарат

Бізнесмени на Тернопільщині вже використовують майже 4200 касових апаратів. Причому особливо успішно це роблять саме приватні підприємці.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-липня цього року суб’єкти підприємництва з Тернопілля у своїй діяльності застосовували 4 тисячі 186 реєстраторів розрахункових операцій (РРО), - уточнюють у податковій. - Зокрема, 485 юридичних осіб проводять готівкові операції через 1 307 касових апаратів. 

Що цікаво, більшість РРО на Тернопіллі використовують усе ж приватні підприємці. Зокрема, 2 303 суб’єкти господарювання-фізичних особи у своїй діяльності застосовують 2 879 одиниць касової техніки.

- Набуває популярності серед бізнесменів і застосування новітніх програмних рішень, - додають у податковій. - Так, на початку серпня суб’єкти господарювання з нашого краю зареєстрували 625 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Скасували за цей період лише 23 таких новації. Зауважимо, лише у липні юридичні особи інформували нас про застосування 10 ПРРО, а приватні підприємці – 37.

Нагадуємо, із 1 січня 2021 р. до 1 січня 2022 р. РРО та/або ПРРО не застосовують платники єдиного податку 2-4 груп (фізичні особи-підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, а це – 1 млн 320 тис. грн, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють: - реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; - реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я; - реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео