Орест Сарматський

Вчені вивели новий сорт малини (Агроновини)

2201 (Copy)

Селекційна фірма з Нідерландів Advanced Berry Breeding створила новий сорт малини «Сарафіна» (Sarafina). Цей сорт вже успішно пройшов випробування в Іспанії, Танзанії і Мексиці.

Про це пише «Агро-Центр».  

Сорт «Сарафіна» відноситься до групи ремонтантних сортів, його урожай можна прибирати двічі в сезон – восени і навесні. Ягоди мають гарний смак, вони міцні, а тому їх легко збирати. Ягоди гарно зберігаються і мають гарну транспортабельність. Випробовування нового сорту, які проводили у Голландії, показали, що врожайність нового сорту досягає 2 кг/м2.

Сорт «Сарафіна» придатний до вирощування не тільки в помірному кліматі, але і в жаркому – середземноморському і сухих тропічних областях, оскільки ягоди добре переносять підвищені температури. Ця ж особливість робить його придатним для вирощування в теплицях.

До 2030 року 14 мільйонів молочних ферм припинять свою роботу (думка експерта)

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Близько 14 мільйонів молочних ферм по всьому світу припинять виробництво до 2030 року. Разом з тим, світове виробництво молока зростає, і на молочному ринку з’являються перспективні учасники, пише «Агро-Центр».

Прогнозується, що до 2030 року світове виробництво молока виросте в середньому на 35% по всьому світу, щоб задовільнити потреби населення. Написав у своїй статті незалежний журналіст Кріс Маккалоу на порталі dairyglobal.net. На його думку, виробництво молока збільшиться на 304 млн тонн до 2030 року, а на одну ферму – на 54%.

Передбачається, що споживання молока збільшиться приблизно на 16% на душу населення, а середній надій молока на корову виросте на 23%. Все це буде зроблено на меншій кількості ферм ніж сьогодні, оскільки очікується, що до 2030 року число молочних ферм буде скорочено до 104 мільйонів. Це в свою чергу залежатиме від попиту і пропозиції, а також від політичних рішень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео