Оксана Бучко

Вчитель із Тернопільщини пропонує розпочати показ українського фільму «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво» у школах

83587042_2998473610186274_6797357260038209536_n

Вчитель із Тернопільщини Юрій Сидорук звернувся у Міністерство освіти і науки України з ідеєю щодо показу українського кіно. Він вважає, що у школах варто розпочати сеанси  українського фільму «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво».  Адже ніщо так не покаже та не розкаже про патріотизм дітям, які часто сидять у смартфонах, як відзняті у такому форматі фільми.

«Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво» - це фільм-казка для всієї родини: про козаків, козацький рід, Рай і Пекло, Різдво й нечисту силу. В основу сценарію покладено твір найвідомішого казкаря України Лірника Сашка (який і є сценаристом) «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

- Вважаю, як вчитель, і як громадський діяч (активіст), що такі фільми як «Пекельна Хоругва…», «Наші котики», «Червоний» та інші мають в обовязковому порядку бути показані в школах України, - розповідає він. – Тим більше станом на сьогодні знову йде засилля російськомовного продукту по ТБ та радіо.. Вважаю, що знайомство з акторами, режисерами, які творять таке прекрасне кіно, повинно повернути нашу молодь на патріотичну стежку. Тим більш,  що у нас продовжується війна. І ці стрічки є на часі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео