Оксана Бучко

Тернопільські вчителі отримуватимуть вищу зарплату

01004mt5-ad9f-940x446

Реформу оплати праці педагогам готують в Міністерстві освіти та науки. У першу чергу отримуватимуть вищу зарплату ті категорії, які не мають надбавок. Тобто очікувати змін слід молодим спеціалістам.

Про це заявляла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, пише osvitoria.media. За її словами, фахівці з досвідом отримають підвищення на 10%, молоді спеціалісти — до 60%.

Таким чином втримуватимуть молодих вчителів, які отримують на 5-6 тисяч гривень менше, ніж вчителі зі стажем. До прикладу, учитель початкової школи без стажу отримує зарплату до 6 тисяч гривень. Викладач з вищою категорією і значним професійним стажем може отримувати 11-12 тисяч гривень за ту саму роботу.

Також в МОН складають календарний план виконання положень Закону «Про освіту». У ньому сказано, що зарплата вчителя повинна бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат. У перехідних положеннях зафіксована дата, до якої ми повинні обов’язково прив’язатися: у 2023 році мінімальний посадовий оклад освітян повинен становити не менше, ніж 4 мінімальні прожиткові мінімуми.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео