Юля Вітюк

Вчителів Купчинецької школи привітали з професійним святом (фото, відео)

2

Вчителі - люди, які не лише передають свої знання та вміння молодому поколінню, а й стукають до сердець дітей, вкладають зерна доброти, формують життєві цінності. Це - люди з особливим покликанням і саме цими днями вшановують їхнє професійне свято - День працівників освіти.

4
4

Слова привітань та побажань прозвучали сьогодні і в Купчинецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Привітав освітян та висловив слова вдячності за велику працю і народний депутат України Іван Чайківський.

3
3

- Ми зараз знаходимось в школі села Купчинці, Купчинецької громади, де я мав велику честь привітати наших вчителів, освітян з їхнім професійним святом Адже вчитель — це той сівач, який сіє зерно майбутнього. Вони сьогодні дають знання нашим діткам, вони виховують наших дітей і дуже залежить від того, що вони посіють. Адже яким буде матеріал — такі ми і будемо пожинати потім плоди, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України.

6
6

В Купчинецькій громаді сьогодні працюють п’ять шкіл та три дошкільних заклади освіти.

- Професія вчителя — це одна з перших професій, яка супроводжує дитину від початку її особистісного формування. Громада старається підтримати вчителів в міру своїх можливостей. Ми виділяємо кошти на те, щоб утримувати приміщення, надати нашим освітянам нормальні умови праці, стараємось їх оцінити правильно, — розповідає Ігор Країнський, сільський голова Купчинецької громади.

Директорка цієї школи Оксана Панькевич розповідає, з дитинства мріяла бути вчителькою. І вже 8 років жінка викладає українську мову, а учителювання вважає своїм покликанням.

5
5

- З самого початку, з самого дитинства я хотіла бути вчителем. Спочатку вчителем початкових класів, потім української мови. Чому? Мене запалили ті педагоги, які були в моєму житті, бачила ту іскру, яку вміли передавати, запалювати, привчати дітей не тільки до знань, а до доброго, людяного. Це, напевно, найважливіша риса, яка була мені до душі. Хотіла я робити те саме, що і мої педагоги, — ділиться Оксана Панькевич, директорка Купчинецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Зараз в Купчинецькій школі навчається 141 учень. Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео