Ветеран з Тернопільщини, який втратив дві ноги на війні, виготовляє грузила для риболовлі (фото)

Раніше чоловік робив снасті лише для себе, нещодавно вирішив виготовляти їх і для інших. Придбати грузила від Олега Дубового можуть усі охочі 

За виготовлення рибальських снастей взявся ветеран з Тернопільщини – 58-річний Олег Дубовий. Військовий, який втратив на війні дві ноги, пройшов тривале лікування і реабілітацію, нині пересувається на протезах. Але чоловік не може сидіти, склавши руки. Він активно тренується у спортзалі, а також робить грузила для риболовлі. Це невеличкі аксесуари, які призначені для вирівнювання поплавка, а також для досягнення гачка з принадою заданої глибини. Про захоплення чоловіка написала на своїй фейсбук-сторінці його дружина Наталія. 

Цю ідею він вже давно виношував. А втілити її в дію для нього вже і не так важко, бо наполегливий, – написала вона.

Жінка хоче, щоб чоловік радів кожній заробленій гривні і відчував свою невеличку справу потрібною. Відтак вона пропонує усім охочим придбати грузила від Олега Дубового.

Раніше чоловік робив снасті лише для себе, нещодавно вирішив виготовляти їх і для інших

“Це приносить мені задоволення”

Олег Дубовий з Чорткова 38 років працював машиністом тепловоза і згодом пішов на пенсію. Через рік почалася повномасштабна війна, і чоловік вирішив йти служити добровольцем. Воював 13 місяців, під час обстрілу 9 березня 2023 року втратив відразу дві ноги. Поруч був побратим, який зміг накласти турнікети і цим врятувати йому життя. Далі лікарні в Дніпрі, Львові, протезування у США. Тривала реабілітація, яка продовжується й досі, – Олег наполегливо займається в спортзалі.

Весь цей час чоловіка підтримує дружина Наталія. Пара у шлюбі вже 34 роки, мають двох дорослих дітей. Як розповідає жінка, вона підлаштувала їхній дім для комфорту чоловіка: встановила турнікети, поручні, порозширяла двері.

Олег Дубовий захоплюється риболовлею. Ось і вирішив взятися за справу,  пов'язану з його хобі. Виготовленням грузил займався й раніше. Проте робити їх для інших почав недавно.

Давно хотів цим зайнятися, але робота і це все, не було часу. А зараз в мене часу багатенько. Я роблю це не для того, щоб грошей заробити. Просто воно мені приносить задоволення. Ну ще плюс, якщо хтось пару копійок дасть, то вони нам зараз не завадять, – розповів Терену Олег Дубовий. 

Грузила від Олега Дубового

Люди вже почали замовляти

Дружина Наталія часто розповідає про чоловіка на своїй фейсбук-сторінці.  Тут вона й виклала пост про продаж снастей. 

Він почав більше часу цьому приділяти, і я подумала, що треба йому допомогти і написала про це у фейсбуці. Пишу завжди про нього багато чого і написала просто оголошення. Воно закрутилося. У мене друзів у соцмережі багато. Почалися поширення, репости, почали люди замовляти, – розповідає Наталія Дубова.

Олег Дубовий захоплюється риболовлею. Ось і вирішив взятися за справу,  пов'язану з його хобі

Олег Дубовий виготовляє грузила повністю вручну за допомогою спецприладдя.

Щоб виготовити грузила насамперед потрібно 1-2 рази переплавити свинець, щоб видалити з нього всі домішки. Коли це зроблено, можемо приступати до самого плавлення. Я собі придбав спеціальний електротигель на 9 кг. І в ньому я цей свинець переплавляю. Форми я купую в інтернеті. Коли свинець розплавиться, я одночасно нагріваю саму форму і починаю робити відливки. Процес нескладний, аби тільки було чим і з чого робити, – пояснює Олег Дубовий.

Наталія Дубова буде вдячна за поширення інформації про продаж грузил, які виготовляє її чоловік. А також всі охочі можуть придбати ці аксесуари для риболовлі. Звертатися можна за номером телефону 096-677-56-76 або писати на сторінку у фейсбуці. 

Фото з фейсбук-сторінки Наталії Дубової

Автор: Дмитро Юрас 

Вибір читачів за тиждень

Відео