Ростислав Фук

Від кульового поранення на війні загинув екснардеп з Тернопільщини

18 квітня в Олега Барни був день народження. Йому мало б виповнитися 56 років. Вічна пам'ять

Від кульового поранення в шию загинув колишній народний депутат з Тернопільщини Олег Барна. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Петро Порошенко.

Герой був бійцем 68 окремої єгерської бригади. 18 квітня в Олега Барни був день народження. Йому мало б виповнитися 56 років. Саме в цей день з’явилася інформація про його загибель, однак ще не було офіційного підтвердження від бригади. Рідні, друзі і побратими до останнього вірили, що він живий, але, на жаль, 19 квітня інформація підтвердилась.

Він довго просився в штурмову групу. Тому йшов на штурм один із перших. Вів вогонь з дистанції один-три метри. Кульове поранення в шию. Командир сказав про нього: «Йшов як доброволець, відчайдушно, загинув героїчно», – написав Петро Порошенко.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, близьким та побратимам Олега Барни з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять.

Довідково

Олег Барна народився 18 квітня 1967 року в селі Нагірянка Чортківського району. У липні 2014 року добровольцем пішов у ЗСУ в зону АТО, був бійцем 128-мої окремої гірсько-піхотної бригади, командиром мінометного розрахунку із псевдо «Дядько Олег». З початком російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого вже був зарахований на посаду командира гранатометного відділення. Був народним депутатом України 8 скликання з листопада 2014 по липень 2019 року.

Фото з допису Петра Порошенка та з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео