Ростислав Фук

Тернопільські поліцейські розповіли, чому діти втікають з дому

Від початку року поліцейські Тернопільщини розшукали 125 неповнолітніх

поліція

До ювенальних поліцейських області впродовж року надійшло 120 повідомлень та заяв щодо розшуку 125 неповнолітніх. Усіх їх розшукали та повернули додому, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці реагували оперативно на кожне повідомлення про зникнення дитини. Місцезнаходження 117 неповнолітніх вдалося встановити упродовж доби.

За словами начальника відділу ювенальної превенції  області Петра Тиховича, найбільша кількість повідомлень про зникнення дітей надходила до Тернопільського районного управління поліції – 66, відділення  поліції №1 (Борщів) – 9, Кременецького відділу поліції – 7, відділення поліції №1 (Тернопіль) – 6.

Ефективно працює система сповіщення про розшук дітей у рамках соціальної програми «Пошук дітей» від оператора «Київстар». Тепер до пошуку зниклих приєднався і онлайн-сервіс виклику авто «Uklon». Детальна інформація про розшук дитини буде поширюватися серед користувачів сервісу саме в тих зонах, де її востаннє бачили.

Зазвичай, зазначають ювенальні поліцейські, діти втікають від непорозуміння в сім’ях або через особисті конфлікти. Сюди ж можна віднести й перші розчарування у побудові стосунків.

Правоохоронці кажуть, варто уважніше ставитися до своїх синів та доньок, цікавитися їхнім шкільним життям, дозвіллям. Декілька порад від поліцейських батькам:

  • будьте уважні до того, що ви говорите своїм дітям;
  • виховуйте дітей, подаючи їм бездоганний приклад, будьте для них порадниками, друзями;
  • знаходьте можливість підтримати свою дитину;
  • телефонуйте своїм дітям, цікавтесь, місцем перебування їх дозвіллям та станом здоров’я;
  • робіть все для того, щоб діти не втратили довіри до Вас.

У разі зникнення дитини– не зволікайте, а одразу звертайтеся за допомогою на спецлінію 102. Це дозволить оперативно встановити місце перебування розшукуваного, залучити додаткові технічні засоби, – кажуть поліцейські.

Нагадаємо, нещодавно на Тернопільщині знайшли двох дівчат, яких кілька днів розшукували рідні. 23-річна Іванна Баб’як, яка не виходила на зв’язок з 19 липня, уже вдома. Також знайшлася 16-річна Олександра Мартинович, яка 5 серпня вийшла з дому та не повернулася. Обоє дівчат об'єктами злочинних посягань не стали.

Читайте також: Уже понад рік на зв'язок з рідними не виходить 23-річний Олександр Каленик із села Великі Загайці Кременецького  району.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео