Дарія Шевченко

Від сьогодні заяву про реєстрацію земельної ділянки можна подавати в електронному вигляді

644_151602207350457

Згідно із постановою Кабінету Міністрів України № 710, від сьогодні, 19 березня, тернополяни можуть подавати заяву про реєстрацію земельної ділянки в електронному форматі.

Через тиждень фізичні та юридичні особи, які хочуть придбати землю, матимуть змогу подати відповідну заявку та всі необхідні документи через інженера-землевпорядника в електронному варіантів з особистим підписом.

Копію реєстрації можна буде отримати за умови ідентифікації з використанням ЕЦП. Процедура державної реєстрації також спрощується. Відтепер при наданні відповідної послуги будуть усунені причини, які зумовлюють неодноразові звернення фізичних та юридичних осіб із заявами та документами  до  центрів надання адміністративних послуг.

Постанова деталізує підстави для відмови у внесенні відомостей до Державного земельного кадастру:

- якщо підставою для відмови є невідповідність поданих документів вимогам законодавства, реєстратор в рішенні про відмову відзначає такі відомості з посиланням на нормативно-правовий акт і його положення, з якими виявлено невідповідність;

- у разі, якщо підставою для відмови є нерозбірливий текст, закреслені слова, помилки й т. п., реєстратор у своєму рішенні про відмову вказує назву документа і його частину, в якій написано нерозбірливий текст або виявлені помилки, а якщо заявник подав документи не в повному обсязі, то реєстратор зазначає назви документів, яких не вистачає, йдеться на сайті Legalhub.Online.

З метою ліквідації порушень під час державної реєстрації земельних ділянок запроваджується онлайн моніторинг розгляду усіх видів заяв, що опрацьовуються у Державному земельному кадастрі. Таким чином заявник буде мати можливість контролювати всю інформацію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео