Євгенія Цебрій

Від ударної хвилі у Чорткові пошкоджено школи і дитсадок (фото)

Зачепило одну зі шкіл міста, дитсадок та один із корпусів спортивної школи

У суботу, 11 червня, чотирма ракетами «Калібр» обстріляли Чортків. На щастя, загиблих не було. Проте постраждало чимало багатоквартирних будинків, приватних домоволодінь, магазинів та інших об’єктів інфраструктури. Серед них і заклади освіти Чорткова, котрі розташовані в районі вибухів. Про це повідомляє пресслужба Чортківсько міськради. 

Зокрема, це одна із шкіл міста, дошкільний навчальний заклад та один із корпусів спортивної школи. У закладах освіти вибухова хвиля пошкодила: 24 віконні конструкції, 12 склопакетів,, 5 дверних конструкцій, покриття стелі у корпусі спортивної школи, спортзалі та актовій залі загальноосвітньої школи, перегородки між кімнатами у дошкільному навчальному закладі, підвіконня.


За словами начальниці управління освіти, молоді та спорту Людмили Поліщук всі пошкодження відремонтують у найкоротші терміни.

Нагадаємо, 11 червня Чортків обстріляли чотирма ракетами. Від вибуху пошкоджено будинки, розбиті авто, постраждали 22 людей. 

Ракетні обстріли міста на Тернопільщині президент Володимир Зеленський назвав терором. Як сказав він, не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших російських ударів.

Фото пресслужби Чортківської міськради.

Вибір читачів за тиждень

Відео