Орест Сарматський

Відділення «Укрпошти» на Тернопільщині заполонили люди у білих халатах

61604c8bc727f385364918

Пенсіонери Тернопільщини відтепер можуть отримати щеплення від COVID-19 у відділеннях «Укрпошти». 

Наразі мобільні бригади працюють у 12-ти населених пунктах області: Бережанах, Заліщиках, Зборові, Збаражі, Козовій, Монастириськах, Підволочиську, Підгайцях, Шумську, Ланівцях, Борщеві і у Тернополі. 

Про це повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко. 

- Ми розгорнули пункти вакцинації в Тернопільській області вчора, у 10-ти відділеннях “Укрпошти”, а сьогодні, вже в 12-ти відділеннях  працюють мобільні виїзні бригади, які проводять вакцинацію. У цьому процесі нам допомагають і листоноші, які надають списки людей, що очікують на отримання пенсії в цей період. До цих людей телефонують спеціалісти і повідомляють про те, що, коли вони отримуватимуть пенсію вони також зможуть і провакцинуватися. Ми вчора очікували 158 людей, а провакцинувалося 48. Сьогодні ми очікуємо 161. Це та кількість людей, до яких телефонували і запрошували на вакцинацію безпосередньо і це категорія 65 і більше,  прокоментувала Ольга Ярмоленко.

Нагадаємо, що до людей, які проживають у віддалених населених пунктах, де немає відділення “Укрпошти”, мобільні бригади здійснюють окремі виїзди. 

- Є можливість і виїзду мобільних бригад безпосередньо на дім до людей віком від 80-ти і старше, для цього потрібно зателефонувати до сімейного лікаря і сказати, що є особа, яка виявила бажання отримати щеплення - додала Ольга Ярмоленко.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео