Тамара Коблик

Відома журналістка, уродженка Бережан отримає премію за етику

Премію Inamori Ethics Prize з 2008 року присуджують видатним міжнародним етичним лідерам, чиї дії та вплив допомогли людству

Українська журналістка та правозахисниця Мирослава Гонгадзе отримає премію за етику Inamori Ethics Prize 2023.

Мирославу нагородить Міжнародний центр етики та досконалості Inamori при Університеті Case Western Reserve, повідомляють в установі, пише «Українська правда».

Премію Inamori Ethics Prize з 2008 року присуджують видатним міжнародним етичним лідерам, чиї дії та вплив допомогли людству.

Мирослава Гонгадзе – уродженка Бережан, українська журналістка, вдова засновника «Української правди» Георгія Гонгадзе та керівниця мовлення «Голосу Америки» у Східній Європі. З 2015 року по 2022-й Мирослава Гонгадзе очолювала українську службу «Голосу Америки».

Також Мирослава Гонгадзе є постійним членом капітули журналістської Премії імені Георгія Гонгадзе, заснованої у 2019 році.

Після вбивства чоловіка Мирослава Гонгадзе з доньками отримала політичний притулок у США у 2001 році. Наразі журналістка працює в Україні.

Мирослава продовжує демонструвати світове етичне лідерство в журналістиці як теле- і радіокореспондентка «Голосу Америки» (VOA) з 2004 року, кореспондентка «Радіо Свобода», а також як запрошена наукова співробітниця Університету Джорджа Вашингтона і Гарвардського університету, – пишуть про неї.

Вибір читачів за тиждень

Відео