Оксана Бучко

Відомі тернополяни згадують про фільми Сталлоне у його ювілей

211826413_1870289133155075_4470484549050565602_n

Відомому американському актору та режисеру Сильвестру Сталлоне на днях виповнилось 75 років. Як символ покоління згадують його відомі тернополяни. Зокрема, пишуть про фільми актора «Роккі» та «Рембо», які стали незвичними для глядачів совкового продукту.

- Пригадую, як в перших тернопільських відеозалах ми з друзями дивились «Роккі» та «Рембо», - пише мер Сергій Надал. - Історія боксера Роккі Бальбоа практично нероздільна з особистою історією самого Сильвестра Сталлоне. Я читав про те, як народжувався кіносценарій, через які складні випробування і крайню бідність проходив Сталлоне, щоб втілити мрію. Він довів, що неможливе стає можливим, якщо бути наполегливим і вірити у себе. Його герой вчить нас боротись до кінця.

Перегляд фільмів Сталлоне у кінозалі гуртожитку педінституту на Дружбі згадує військовослужбовець Юрій Кульпа, який зараз перебуває на місії у Африці.

- Один з таких кінозалів був в гуртожитку ще тоді педінституту на Дружбі, - пише він. - Щодня там демонстрували кінофільми через касетний відеомагнітофон на кольоровий ТВ. Вхід був 1 карбованець, але щоразу не було вільних місць в залі. «Перша кров Рембо» був моїм одним з найулюбленіших фільмів. Досі пам’ятаю епізоди легендарного бійця за справедливість, його кремезні м’язи та майстерність бути неперевершеним в бою. Вітаю «Рембо» з днем народження!

До слова, мати Сталлоне - актриса  з сім’ї емігрантів, бретонця та української єврейки з Одеси, батько - перукар і косметолог, який у 1930-х роках емігрував із сицилійського міста Кастелламмаре-дель-Гольфо до США. Під час пологів Сталлоне пошкодили нервові закінчення частини щоки. Тож його мова і усмішка – невиразні, але згодом саме така вада стала візитівкою актора. Своє дитинство Сталлоне згадує як фільм жахів. Його батьки розлучились, а він був відрахований із 14 шкіл, в університеті на драматичному факультеті викладачі його постійно запевняли у відсутності будь-якого таланту до акторства. Звідти його теж відрахували. Сталлоне працював білетером, доглядачем у зоопарку, готував піцу. Та все таки пробував себе у акторстві.

24 березня 1975 року після перегляду боксерського поєдинку між нікому не відомим боксером Чаком Вепнером та славетним Мухамедом Алі Сталлоне за три дні написав сценарій фільму «Роккі». Він пропонував його різним кіностудіям. «United Artists» погодилася викупити цей сценарій за 315 тисяч доларів, актор поставив умову, що головну роль зіграє саме він. Кіностудія все ж погодилась на таку вимогу, хоча спершу сприйняла це негативно. У результаті стрічка зібрала у прокаті 100 млн доларів, актор заробив 10 млн. Так він і потрапив до вищої голлівудської ліги.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео