Ростислав Фук

Відомий вчений-астроном з Тернопільщини відзначає 90-річний ювілей

Щирі вітання ювіляру

90-річний ювілей відзначає всесвітньовідомий астроном з Лановеччини відзначає Іван Климишин. Про це повідомили на сторінці Лановецької міської ради.

Був морозний січневий день, коли у 1933 році на просторах Всесвіту загорілась нова зоря – Іван Антонович Климишин. І ось через 90 років Ви – вчений-астроном, астрофізик, релігієзнавець, знаний у всьому світі, але чиє серце на повну б’ється у рідному хуторі поблизу с. Кутиски – Вільний птах. Ми горді зватись вашими земляками, пишаємось вашими здобутками. Нехай ваш Всесвіт ніколи не міліє, а всі небесні світила осяюють ваш життєвий шлях, - йдеться в повідомленні.

Колектив Терену щиро вітає ювіляра з поважною датою, бажає міцного здоров’я та наснаги до подальших наукових здобутків.

Довідково:

Іван Климишин - український астроном. Професор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук. Академік Академії наук вищої школи України з 1993 року. Автор низки монографій та науково-популярних книг. З 1980 року очолював Спеціальну проблемну групу з історії астрономії при Астрономічній раді АН СРСР. Брав участь у підготовці словників та довідників з астрономії. Астероїд 3653 Климишин, відкритий 1979 року Миколою Черних, названо на честь вченого.

Фото Лановецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео