Відшкодування за невикористані субсидії зможуть отримати не всі тернополяни

im578x383-subsid_bagnet.org

Всі, хто отримує субсидії, знають, що цього року в дію вступили нововведення, які передбачають відшкодування коштів за невикористані субсидії на газ та електроенергію, однак гроші, як виявилося, зможуть отримати не всі тернопільські субсидіанти.

Відвідавши Управління соціальної політики Тернопільської міської ради, можна побачити довжелезні черги. Працівники кажуть, що раніше кількість відвідувачів була менша, адже тоді в кабінеті №11 приймали документи лише на отримання субсидії. Тепер тут оформляють ще й відшкодування. Тернополяни обурені не тільки через черги, а й тому, що відшкодування за невикористану субсидію на оплату газу та електроенергії поширюється лише на тих, хто має індивідуальне опалення.

- Держава мотивує це тим, що у квартирах із індивідуальним опаленням тернополяни можуть регулювати кількість використаного газу. А от у помешканнях із централізованим опалення – це просто нереально, - пояснює працівник Управління соціальної політики Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, у відповідності до постанови уряду, домогосподарства, які заощадили 150 кіловатів електроенергії або 100 кубів газу, якщо вони використовувались для опалення, отримають грошову допомогу у розмірі до 700 гривень. Для того, аби отримати гроші за заощаджені субсидії, потрібно звернутися до 1 вересня в Управління соціальної політики по місцю проживання та написати там відповідну заяву.

Працівники установи запевняють, що повернення коштів здійснюватиметься у вересні та жовтні.

Вибір читачів за тиждень

Відео