Орест Сарматський

Відтепер за неякісні продукти харчування й корми штрафуватимуть (Агро-новини)

b30 (Copy)

Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин», який набуває чинностi 4 квiтня 2018 р. змінює підходи до заходів державного контролю.

Про це розповіла заступник начальника управління — начальник відділу безпеки харчових продуктів Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Оксана Новохатня, повідомляє infagro.com.ua.

Якщо раніше перевірки суб’єктів господарювання здійснювалися раз у 2–5 років, то тепер контроль стане ризико-орієнтованим і буде проводитися з періодичністю, достатньою для досягнення цілей цього закону.

3002
3002

Що ж до підозр щодо якості харчового продукту (порушення маркування/підробки), то в рамках планових, а також позапланових заходів державного контролю в разі звернення фізичної особи щодо дій, які призвели до порушення його прав, законних інтересів, завдали шкоди життю або здоров’ю, державні інспектори уповноважені відбирати зразки харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень (випробувань) на наявність немолочних жирів у традиційних молочних продуктах.

ЄБРР за 4 роки профінансує 10-20 біоенергетичних проектів

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) у найближчі чотири роки розраховує організувати фінансування в Україні для 10-20 біоенергетичних проектів. Про  це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на асоційованого директора департаменту енергоефективності та зміни клімату ЄБРР (по Україні, Польщі та Кавказу) Сергія Масліченка, пише agropolit.com.

Нагадаємо, що Китайська компанія «SANY GROUP» зацікавлена в тому, щоб виробляти вітротурбіни в Україні. Зараз компанія аналізує можливості співпраці з Україною в вітроенергетичному секторі, а саме - з виробництва вітрових турбін, розробки проектів з вітроенергетики і залучення інвестицій у цей сектор.

3001
3001

«Ми беремо участь у фінансуванні проектів будівництва вітряних електростанцій (ВЕС), сонячних електростанцій (СЕС) - ці проекти будуть і далі. Але зараз хочемо зробити більший акцент на біоенергетичні проекти - біогаз, біомаса, виробництво біоетанолу другого покоління (з відходів. - Авт.). Розраховуємо профінансувати 10-20 таких проектів у найближчі 3-4 роки», - сказав Масліченко.

Молоді українські підприємці отримають допомогу з ЄС

Молоді українські підприємці отримають допомогу з ЄС

Близько 60 молодих бізнесменів з Молдови та України віком від 18 до 35 років отримають фінпідтримку від ЄС для розвитку інноваційного підприємництва в рамках програми «Joint Opportunities in Business for Youth». Про це на представленні проекту заявила генеральний секретар Міністерства економіки та інфраструктури Молдови Юлія Костін, передає Укрінформ, пише agropolit.com.

Нагадаємо, Німеччина інвестуватиме в українські аграрні проекти.

3003
3003

«Цей проект спрямований, перш за все, на підтримку молодих підприємців-початківців. Це дасть можливість майбутнім молдавським і українським бізнесменам обмінятися досвідом, краще пізнати один одного, закладаючи основи довгострокового співробітництва між Молдовою і Україною», — заявила на представленні проекту генеральний секретар Міністерства економіки та інфраструктури Молдови Юлія Костін, передає Укрінформ.

Вибір читачів за тиждень

Відео