Він повернув Кременеччині імена забутих діячів

yuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyu

28 вересня 2016 року, до 80-ї річниці з дня народження Гаврила Чернихівського - українського літературознавця, краєзнавця, історика, в приміщенні Державного архіву Тернопільської області відкрилась виставка.

Гаврило Чернихівський - краєзнавець, інтелектуал, поет, літературознавець, почесний громадянин м.Кременець. Сьогодні з плином часу на його постать дивимось крізь призму творів та досліджень, які він залишив...''Кременеччина від давнини до сучасності'', ''Портрети пером'', ''Оксана Лятуринська: життя і творчість'', «Олександр Неприцький-Грановський: життя і творчість» та інші сотні статей. Він повернув Кременеччині імена забутих діячів. З його ініціативи перейменовано низку вулиць у Кременці, відкрито меморіальні таблиці У.Самчуку, Б.Козубському, М.Черкавському, С.Жуку та ін. Гаврило Чернихівський був надзвичайним ентузіастом, ретельним дослідником місцевої історії та її популяризатором.

bez-nazvanyya
bez-nazvanyya

-  Пригадую завітала до нього ще студенткою, коли писала дипломну роботу, і прагнула отримати консультацію та літературу. Більше двох годин він показував мені свої «скарби» - папки із зібраними матеріалами про відомих краян, - повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Ірина Скакальська.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео