Ростислав Фук

На Тернопільщині тривають роботи зі створення музею Івана Марчука

У музеї планують створити творчу майстерню, галерею та зони інсталяції

Ремонтні роботи майбутнього музею Івана Марчука тривають у Ланівцях. Відтак на першому поверсі колишнього кінотеатру «Супутник» проводиться капітальний ремонт приміщення, повідомляють на сторінці Лановецької міської ради.

У музеї планують створити творчу майстерню, галерею та зони інсталяції.

Нагадаємо, для реалізації проєкта було направлено субвенцію з державного бюджету місцевому бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Довідково:

Іван Марчук – український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка. Почесний громадянин Тернополя, Києва, Канева. Народився 12 травня 1936 року в селі Москалівка, тепер Кременецького району.

У 2006 році Міжнародна академія сучасного мистецтва у Римі прийняла Івана Марчука до лав «Золотої гільдії» та обрала почесним членом наукової ради академії[2]. Це перший випадок визнання українського художника інституцією такого високого рівня[3].

У жовтні 2007 року потрапив до рейтингу «100 геніїв сучасності» (72-ге місце), який уклала британська газета Daily Telegraph.

Фото Лановецької міської ради та Censor.net

Вибір читачів за тиждень

Відео