Ростислав Фук

Виробництво м’яса в Україні скоротилося: чи вистачить на всіх

Обсяг м’яса дозволить забезпечити споживання кожної людини на рівні 53,1 кг на рік

За рік в Україні обсяг пропозиції м’яса скоротився на 13,4% – з 2706 тис. тонн до 2271 тис. тонн. Про це розповіли у Мінагрополітики, пише agronews.ua.

За підрахунками експертів, такий обсяг м’яса дозволить забезпечити споживання кожної людини на рівні 53,1 кг на рік.

За прогнозом Мінагро, у 2022 році пропозиція свинини скоротиться на 13,7% до 695 тис. тонн, а споживання на одну особу буде на рівні – 20 кг. При цьому там зазначили, що у 2021 році рівень споживання був трохи нижчим – 19,9 кг на людину.

На 23,1% скоротиться пропозиція яловичини – до 253 тис. тонн. Споживання також стане нижчим, ніж у 2021 році – 6,7 кг порівняно з 7,2 кг роком раніше.

До 1300 тис. Тонн або на 13,6% впаде пропозиція м’яса птиці. Споживання буде на рівні 25,7 кг порівняно з 25 кг 2021 року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео