Євгенія Цебрій

“Війна і алкоголь - це різні речі”: на Тернопільщині тривають обмеження щодо продажу спиртного (відео)

Голова облдержадміністрації каже, що до нього часто звертаються з проханням відновити продаж алкогольних напоїв.

За останній місяць на Тернопільщині напрацьовано ряд рішень, які запровадили в дію. Зокрема, це заборона на продаж алкоголю та конфіскація авто у нетверезих водіїв на потреби бійців. Саме до цього рішення влада області отримує чимало питань. Про це повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш під час брифінгу ради оборони Тернопільщини 24 березня. 

- Хочу звернутися до водіїв, ця акція нікуди не поділася, вона залишилася. І сьогоднішній результат - знову 5 машин. До мене часто звертаються з проханням відновити продаж алкоголю. Цього точно не буде. Бо війна і алкоголь - це різні речі. Нам потрібна армія зі здоровим глуздом і з холодним серцем, а не навпаки. Тому це питання не обговорюється, алкоголь на Тернопільщині продаватися не буде, крім пива. У нас є два виробники, які мають 800 працівників. Це робочі місця і відповідно збут і акциз у місцеві бюджети, - зазначив очільник області.

Нагадаємо, рішення про заборону продажу спиртних напоїв прийняла влада Тернопільщини з 27 лютого. З 10 березня у області дозволили продавати пиво, оскільки це слабоалкогольний напій, який не належить до заборонених.

 

Фото з відкритих джерел. 

Вибір читачів за тиждень

Відео