Ростислав Фук

Війна забрала справжнього і надійного друга: у боях на Луганщині загинув тернополянин Андрій Побережник

Андрій зумів залишитись живим під час виходу з Дебальцевого. З початком повномасштабної війни – одразу пішов на фронт

У боях на Луганщині під час артилерійського обстрілу 19 червня загинув 34-річний тернополянин, стрілець-помічник гранатометника Андрій Побережник. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Герой служив у 3 гірсько-штурмовому відділенні 1 гірсько-штурмового взводу 1 гірсько-штурмової роти військової частини А3715.

Про загибель кращого друга написав у фейсбуці Андрій Шкула, який нещодавно втратив ще одного друга і колегу Віталія Дереха:

Андрій зумів залишитись живим під час виходу з Дебальцевого. З початком повномасштабної війни – одразу вирушив туди. Коли був зв‘язок писав і телефонував. Жартував, що в нього «екскурсійний тур знайомими місцями». В ньому не було шаленості, ненависті, бажання нищити й вбивати. Він світлий… але артснаряди, вочевидь, не дивляться на те. Не знаю, що ще написати. Пишу, власне, не через біль - його теплі спогади стишать. Але знайомі і друзі мають знати про цю біду. Співчуваю нам всім - гинуть найкращі. Герої, на жаль, вмирають. Але пам‘ять має жити!

Про чин похорону Героя повідомлять згодом.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Андрія Побережника з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, 19 червня у Тернополі попрощалися з Героєм Ігорем Гесюком.

Фото з фейсбук-сторінки Андрія Шкули та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео