Ростислав Фук

Військова прокуратура розслідує смерть тернополянина, який помер через дев'ять днів після мобілізації

Поховають Миколу Ірзайкіна 13 лютого. Вічна пам'ять

Спеціалізована прокуратура в сфері оборони Центрального регіону розпочала кримінальне провадження через смерть мобілізованого 35-річного тернополянина Миколи Ірзайкіна в одному із центрів підготовки військовослужбовців. Про це пише ZAXID.NET.

Нагадаємо, чоловіка мобілізували 1 лютого через Тернопільський міський територіальний центр комплектування та соціальної підготовки, а про його смерть стало відомо 9 лютого. В місцевому ТЦК повідомили, що чоловік помер через раптову серцево-легеневу недостатність.

У військові прокуратурі повідомили ZAXID.NET, що прокурори зараз збирають усі докази у цій справі.

Про смерть тернополянина Миколи Ірзайкіна повідомили в соціальних мережах в підприємстві «Шредер», де працював чоловік. 

Ще одна болюча втрата у нашому колективі. Своє життя за волю України віддав наш колега, Микола, – написали на сторінці ТОВ «Шредер» 11 лютого.

Співробітники чоловіка розповіли, що його мобілізували 1 лютого, а вже 9 лютого повідомили про смерть. Тернополяни обурилися, люди запитували чи часом чоловік не загинув на фронті.

Однак в міському ТЦК СП заперечили, що мобілізований Микола Ірзайкін помер на передовій. Чоловіка дійсно призвали 1 лютого, а після того його відправили в навчальний центр, де він помер від гострої серцево-легеневої недостатності.

Солдат Микола Ірзайкін був призваний та направлений в навчальний центр, для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини. Проте, 9 лютого 2024 року на імʼя начальника Тернопільського ОМ ТЦК СП від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата внаслідок гострої серцевої-легеневої недостатності, про що було сповіщено родину військовослужбовця, – повідомили в тернопільському військкоматі 11 лютого.

ZAXID.NET звернувся за коментарем до Спеціалізованої військової прокуратури у сфері оборони Центрального регіону. Речниця управління військової прокуратури в Житомирській області Дарина Колежук повідомила, що за фактом смерті мобілізованого тернополянина Миколи Ірзайкіна відкрите кримінальне провадження.

Наразі ведеться слідство. Прокурори досліджують усі обставини, однак деталі справи не можемо надати, оскільки є службові обставини, які не можна розголошувати, – зазначила Дарина Колежук.

Чи перевірятимуть також роботу членів військово-лікарської комісії, які допустили до мобілізації чоловіка, який мав проблеми зі здоров’ям – не відомо.

Нагадаємо, прощання з 35-річним Миколою Ірзайкіним відбудеться в Тернополі 13 лютого, об 11 годині у Домі печалі на вулиці Микулинецькій.

Як писав Терен, раніше у Тернополі розгорнувся скандал після загибелі 33-річного захисника Богдана Покітка. 12 лютого 2023 року його відправили на передову, а вже через 4 дні - 16 лютого він загинув. Як стверджували рідні, чоловік не пройшов належної військової підготовки

Фото ТОВ «Шредер»

Вибір читачів за тиждень

Відео