Анастасія Кисіль

Влада пояснила, чому на Тернопільщині тривога була значно довшою (відео) 

За одну ніч ворог декілька разів намагався підняти свої літаки в повітря, що становило значну небезпеку для усіх

14 березня вранці у Тернополі та області звучала кількагодинна повітряна тривога. Це, як і раніше, означає небезпеку. Тривога затягнулася, бо ворог поводиться непрогнозовано. Про це повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш на брифінгу.  

Ще раз закликаю, коли ви чуєте повітряну тривогу, спускайтеся в безпечні місця. Повітряна тривога вранці лунала кілька годин. Вона була оголошена військовими. Літаки чи ракети, які  летіли від ворога, наші протиповітряні сили знешкоджували. Але ми бачимо по двох сусідніх областях, що все ж таки частина з них долетіла. Ворог зараз починає вести атаку не точково, а завдавати масований удар, який розтягується в часі. Коли злітає ворожий літак, то ми пильнуємо, в яку сторону він летить. Ворог за ніч пробував 3-4 рази піднімати літаки, у зв’язку з цим тривога була довшою, - розповідає Володимир Труш. 

Володимир Труш зауважив, що ті люди, які не нехтують правилами поводження під час повітряної тривоги, у безпеці. 

Як писав Терен раніше, на період воєнного стану немає жодних тренувальних сирен. У поліції нагадують, якщо ховаєтесь в укриття – беріть із собою запас їжі мінімум на 2 доби, запас води, засоби зв’язку та павербанк, свисток, ліхтарик. Якщо до укриття далеко, треба організувати безпечне місце у квартирі. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео