Олена Чепіль

Тільки тероборона: тернополян просять не об'єднуватись у незрозумілі батальйони

Тернопільщина цілком готова до зустрічі з ворогом, запевняє місцева влада

Уже набраний практично весь батальйон територіальної оборони, тому ми маємо засоби й сили для того, аби забезпечити правопорядок у Тернополі та області. 

Заборонено об’єднуватись у свої угрупування. Про це повідомив під час екстренного брифінгу голова обласної державної адміністрації Володимир Труш. 

- Не треба формуватись у батальйони незрозумілого призначення. Якщо ви справді хочете захищати територію, необхідно йти у тероборону. Для цього потрібен лише паспорт та ідентифікаційний код. Ніяких контрактів підписувати не потрібно. Вам видадуть зброю, пройдете коротке навчання, де навчатимуть нею користуватись. Після цього ви готові до виконання завдань, які  включені у ваші обов’язки, – заявив Володимир Труш.  

У Києві, як розповіли на брифінгу, зараз покращилась ситуація, адже територіальна оборона навчилась правильно користуватись зброєю та зараз активно відбиває атаки ворога. Зараз укомплектовано понад 70% підрозділів територіальної оборони. Отримана зброя, забезпечені місця розташування й основний склад готовий до виконання завдань за призначенням. 

Очільник поліції Тернопільщини Олександр Богомол додав, що наразі лінія 102 перевантажена через дзвінки стурбованих тернополян.

- Якщо ви помітили мітки, дзвонити на гарячу лінію поліції не потрібно. Ви маєте їх закопати, засипати, заклеїти тощо. Повідомляти варто лише про підозрілих осіб, автомобілі та літаючі дрони, які проводять розвідку, - каже він. 

Нагадаємо, у Тернополі діє комендантська година з 22:00 до 6:00. На людей, які забезпечують громадський порядок та роботу державних органів управлінь, комендантська година розповсюджуватись не буде. З собою необхідно мати паспорт та довідку з місця роботи. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео