Віра Олександрович

Власників AstonMartin, Lexus і Porsche на Тернопільщині змусили потрусити гаманцями

Транспорт

Власники дорогих авто вже спрямували до бюджетів Тернопільщини понад 1,5 млн грн.

Зокрема, до переліку обкладених податком машин потрапили: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Ferrari, Ford, GMC, Lamborghini, LandRover, Lexus, Lincoln, Maserati, Mclaren, Mercedes-Benz, Polestar, Porsche, RezvaniBeast, Rolls-Royce, Tesla, Toyota. Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-червня цього року до місцевих бюджетів Тернопілля надійшло 1 млн 519,1 тис. грн транспортного податку, - констатують у податковій. – Ця сума перевищила очікувані надходження на 36%. Відтак скарбниці громад краю отримали додатково 401,8 тис. грн.

Причому 661,2 тис. грн податку сплатили громадяни-власники автомобілів класу «люкс» і 858 тис. грн перерахували юридичні особи.

- Приріст до очікуваної сплати склав 86,2 і 315,7 тис. грн, відповідно, - уточнюють податківці. – Тобто надійшло на 15 і 58,2% більше.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі - нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні, за чинним законодавством, власні легкові автомобілі, із року випуску яких минуло не більш як 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких - понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

- Варто врахувати, що у 2020-му йдеться про суму 1 млн 771 тис. 125 грн, - додають у податковій. - Якщо в 2019-му було 1 млн 564 тис. 875 грн.

До речі, ставку податку встановлюють із розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожну легківку, що є об'єктом оподаткування.

Фото - з Фейсбук-сторінки Головного управління ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео