Юля Вітюк

Володимир Болєщук: Працівникам Буданівської психоневрологічної лікарні виплатять заборговану зарплату (відео)

photo5253745168203494370

Попереднє засідання сесії обласної ради не відбулося, відтак цього разу депутати працювали активно та напружено - питань назбиралося чимало. Розпочали роботу з розгляду петицій, для обласної ради - це новий досвід.  

- Хочу сказати, що це  дуже важливий елемент демократії — коли люди беруть участь в управлінні. Ці дві петиції були ініційовані людьми, набрали потрібну кількість голосів на сайті обласної ради, і сьогодні депутати їх розглядали,- розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

photo5253745168203494373
photo5253745168203494373

В результаті обидві петиції прийняли. Одна з них стосувалася ремонту доріг, які ведуть до туристичних об’єктів на Борщівщині, інша – з вимогою передачі газових мереж громаді. Далі депутати взялися за розгляд звернень до керівництва держави. 

- Було прийнято кілька важливих звернень на сесії. В першу чергу звернення до Кабінету Міністрів, Верховної ради щодо перегляду тарифів на основні комунальні послуги. Це ініціатива фракції «За майбутнє», ми наполягали ще навесні. Наші громадяни восени опиняться в катастрофічних умовах, коли ціна на газ буде дуже висока і держава повинна розробити механізми захисту громадян,- наголошує Олег Боберський, уповноважений представник фракції «За майбутнє» в Тернопільській облраді.

photo5253745168203494371
photo5253745168203494371

Було на сесії чимало традиційних господарських та фінансових питань, частина з яких стосувалася виплати заробітної плати.

- Порушили питання щодо дофінансування вторинної ланки медицини. Оскільки є недостатня кількість коштів і ми не маємо змоги виплатити заробітну плату усім медичним працівникам даної сфери послуг і всією фракцію було підтримано цей проект,- говорить Наталя Онишків, депутатка Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

photo5253745168203494372
photo5253745168203494372

- Дуже важливе рішення, за яке ми сьогодні проголосували— це виплатили заробітну плату працівникам Буданівської психоневрологічної лікарні, яку людям заборгували через певні неузгодження попереднього керівництва обласної ради,- доповнює Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Обговорювали на сесії і необхідність відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії. Депутат обласної ради Любомир Крупа переконаний, народні обранці від Тернопільщини однозначно мають відстоювати це питання у Парламенті.

Pasted into Володимир Болєщук Працівникам Буданівської психоневрологічної лікарні виплатять заборговану зарплату
Pasted into Володимир Болєщук Працівникам Буданівської психоневрологічної лікарні виплатять заборговану зарплату

- Фракція «За майбутнє» одностайно підтримує відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії і хотілося б наголосити, що кожна з фракцій і ми окремо з кожним нашим депутатом Тернопільщини і заходу України проговорили і створили потужне лобі у Верховній раді, тому що знаємо, що це неоднозначне питання, є різні погляди, але ми це маємо пролобіювати, підтримати, вимагати, щоб вони це провели і це рішення було прийняте, тому що це найяскравіша сторінка у нашій історії і ми розуміємо що без подій ОУН, УПА України сучасної би не було —зазначає Любомир Крупа, депутат Тернопільської обласної ради.

Також депутати прийняли політичну заяву до керівництва держави, щодо виборів на 87-му окрузі з вимогою не допустити в майбутньому порушення права людини на вільний вибір.

Також серед важливих питань сесії є рішення депутатів дозволитиТернопільському обласному клінічному онкологічному диспансеру отримати кредит на закупівлю медичного лінійного прискорювача, який допоможе вчасно та точно становити діагноз. 

[embed]https://youtu.be/mU68ugc1Fww[/embed]

Відео Романа Луциків

Вибір читачів за тиждень

Відео