Божена Волинець

Володимир Зеленський призначив професору ТНТУ довічну державну стипендію

1

Нещодавно, 27 вересня, Президентом України було підписано Указ №491/2021 «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти», які досягли сімдесятирічного віку. Стипендіатом став і тернополянин, професор Кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг ТНТУ, доктор економічних наук, заслужений діяч науки і техніки України – Андрушків Богдан Миколайович.

- Свій життєвий шлях він пройшов від механізатора до голови ПЕУ Тернопільського облвиконкому, першого заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації, голови Тернопільської обласної ради профспілок, зберігши високі моральні та ділові якості. За свою як сорокап’ятирічну трудову та наукову діяльність здобув найвищі наукові ступені й звання, в тому числі доктора економічних наук, професора, академіка. Практичним здобутком його наукової кар’єри є понад 370 науково-публіцистичних праць, раціоналізаторські пропозиції, неординарні ідеї, - розповідають на сторінці у Facebook Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Богдан Миколайович захоплюється науковою та літературною діяльністю. Авторський посібник «Основи теорії і практика управління» отримав відзнаку акціонерного банку «Інко», як кращий посібник серед видань на подібну тематику, а підручник «Основи менеджменту» представляли до Державної премії. З ініціативи професора було засновано низку премій відомих в Україні та світі людей, зокрема І. Пулюя, С. Подолинського, В. Вихруща, і  впроваджено нагороду – Золота медаль імені Туган-Барановського.

- Андрушків Б.М. користується авторитетом і пошаною серед керівників та населення області, його багаторазово обирали депутатом обласної та районних рад. Державними органами влади, громадськістю його здобутки на виробництві, в галузях науки, техніки, літератури достойно відзначено наступними відзнаками: медаль «Ветеран праці» (1987); почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» (1992); лауреат Всеукраїнської премії ім. Братів Лепких (1996); золота медаль ім. Туган-Барановського АЕНУ за визначні заслуги в економічній науці (1998); орден Дмитра (Байди) Вишневецького Українського козацтва (1999); міжнародний орден Миколи Чудотворця (2002); міжнародна відзнака «За віру і труд» (2004); орден «За заслуги » (2007); грамоти міністерств і відомств, - пишуть на сторінці.

За результатами творчої праці Національна Академія Наук України включила прізвище діяча до «Сучасної енциклопедії України».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео