Волонтерство – стан душі тернополянки Христини Феціци

Бійці з радістю чекають і зустрічають Христину, бо відчувають любов та добро, якими переповнене її серце

Життєве кредо Христини Феціци – жити для інших, поспішати на допомогу. Багато років свого життя допомагає тим, хто потребує, опікується різними категоріями людей (геріатричними будинками, будинками-інтернатами, родинами, що опинилися в складних життєвих обставинах, хворими дітками). А з початком російсько-української війни після Революції Гідності ось уже дев’ятий рік паралельно свої  зусилля максимально спрямовує на допомогу та підтримку військових. Про це пише «Сільський господар плюс».

«Все для фронту, все для перемоги» – під таким девізом ще влітку 2014 року був заснований «Логістичний центр допомоги бійцям АТО», де Христина з однодумцями працювала щодня без свят і вихідних, бо тоді у наших захисників майже нічого не було. І відтоді дев’ятий рік кожен її день в круговерті «запити від бійців, поїздки на фронт, турботи про родини загиблих захисників, ветеранів, десятки дзвінків, сотні думок: як і де знайти, зібрати амуніцію та необхідні речі, ліки та кошти, коли і чим завезти та багато інших». А на сторінці в соцмережах –  суцільні фотозвіти, дописи про збір коштів, про людські біди, потреби військових, про поїздки на фронт.

У 2022 році, коли ворог здійснив повномасштабне вторгнення з різних напрямів і тривають активні бойові дії в багатьох областях,  волонтерка працює так, ніби має не одне дихання, не одну пару рук. Подає приклад і спонукає інших докладати більше зусиль у тилу, максимально допомагати бійцям. Співпрацює з іншими волонтерами та волонтерськими групами, бо разом вдається ще більше. Нині вона в черговій поїздці на фронт. Небезпека, труднощі не лякають її. Доставляє  в «гарячі»  точки  необхідні позашляховики, амуніцію, рації, тепловізори та прилади нічного бачення, квадрокоптери, генератори, медикаменти,  а разом з ними частинку тепла небайдужих українських сердець, дитячі малюнки та обереги. Бійці з радістю чекають і зустрічають Христину, бо відчувають любов та добро, якими переповнене її серце.

Український спротив триває. Гідність, патріотизм, боротьба за свободу та демократичні цінності – увесь світ зрозумів, за що ми боремось  і допомагає Україні. Але від нас самих залежить найбільше. Наші воїни – сміливі, професійні, найкращі, а ми у кожному куточку країни, кожен має підставляти їм  плече підтримки», – закликає жінка і ніби випромінює та заряджає енергією до боротьби.

Ні втоми, ні нарікань, а твердий проникливий погляд, любов до країни та впевненість у перемозі в очах, переконливість у словах. Христина на рівні з нашими захисниками заслуговує на вдячність, повагу та підтримку.

Читайте також: «Я просто не можу залишатися осторонь»: волонтерка Христина Феціца - про допомогу бійцям. 

Фото «Сільського господаря»

Вибір читачів за тиждень

Відео