Ростислав Фук

Ворог обстріляв Харків та Київ: є загиблі та поранені, серед них – діти

Попередньо під завалами знаходяться ще 4 людей

Четверо людей загинули внаслідок ракетної атаки росіян на Харків у ніч на 31 травня. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, о 23:50 30 травня ворог ударив по пʼятиповерховому будинку. Загинули три людини. Постраждали 25 людей, них 2 дитини — хлопчик та дівчинка по 12 років. Попередньо під завалами знаходяться ще 4 людей. Внаслідок повторного обстрілу пошкоджено пожежний автомобіль рятувальників та швидкої.

Також зафіксоване влучання в 3-поверхову адміністративну будівлю та по відкритій місцевості. Внаслідок обстрілу двоповерхової будівлі виробництва загинула одна людина.

Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, під час останньої повітряної тривоги під ранок 31 травня військо рф завдало по Києву ракетного удару. За попередніми даними, росіяни застосували крилаті ракети. Сили протиповітряної оборони знищили усі цілі.

Попередньо, за наявною оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків в Голосіївському районі виникла пожежа в нежитловому приміщенні. На місці працюють оперативні служби.

За повідомленням Повітряних Сил ЗСУ, противник атакував Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Белгородської обл. – рф, Київ – крилатою ракетою «Іскандер-К» із Курської області – рф, а також здійснив пуски чотирьох ударних безпілотників типу «Shahed-131/136» з району Єйська – рф.

В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та розрахунками мобільних вогневих груп знищено чотири «шахеди» у межах Київської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також крилату ракету «Іскандер-К» на Київщині, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уночі росіяни атакували сусідню Хмельниччину дронами та ракетами

Фото Олега Синєгубова

Вибір читачів за тиждень

Відео