Тамара Коблик

Впіймали на гарячому: троє чоловіків відповідатимуть за незаконне вивезення сміття (фото)

Під Тернополем екоінспектори провели рейд на незаконному сміттєзвалищі

Днями фахівці Державної екологічної інспекції у Тернопільській області провели рейд територією с. Підгородне Тернопільського району з метою контролю за дотриманням природоохоронного законодавства. Про це повідомили на сторінці інспекції у фейсбуці.

Зокрема, під час цього заходу було виявлено 3 порушників, які вивозили відходи у невстановлене для них місце, а саме на стихійне сміттєзвалище.

Відтак інспектори притягнули громадян до адміністративної відповідальності за статтею 82 КУпАП.

Згідно з цією статтею за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення для громадян передбачений штраф від 340 до 1360 гривень.

Варто зазначити, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області неодноразово зверталася до Підгороднянської сільської ради з вимогами щодо приведення вищезазначеної ділянки з відходами до належного санітарного стану. Роботи з ліквідації незаконного сміттєзвалища органом місцевого самоврядування проводились, проте деякі недобросовісні мешканці знову його «відновили», продовжуючи зносити на дану території свої відходи.

Нагадаємо, про стихійні звалища з відходами можна повідомити Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області через застосунок #ЕкоЗагроза, на поштову адресу: Шашкевича, 3, м. Тернопіль, тел. (0352) 25-95-82, або на електронну адресу: tern@dei.gov.ua

Фото зі сторінки Державної екологічної інспекції у Тернопільській області у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео