Віра Олександрович

Вплив «Омікрону»: тепер самоізоляцію можна завершувати через 5 діб

Основна умова — відсутність симптомів недуги.

Лише через 5 днів з дати появи симптомів або отримання позитивного тесту на COVID-19 пацієнти тепер можуть завершувати вимушену самоізоляцію. 

Про це сьогодні, 7 лютого, повідомили на сторінці Департамент охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації. Адже відповідну заяву терміново зробили у Пресслужбі МОЗ України.

- У такому випадку робити ПЛР-тест для завершення самоізоляції не обов’язково, - наголосили фахівці у повідомленні. - Водночас, якщо минуло менш як 5 днів, а ви отримали негативний результат ПЛР-тестування, то це також є підставою для завершення самоізоляції.

Нагадаємо, раніше обов’язкова самоізоляція тривала 10 днів. Тобто із часу появи симптомів або отримання позитивного результату тестування мало пройти аж 10 днів і ще три дні, протягом яких не мало бути симптомів COVID-19. Утім, через масове поширення штаму «Омікрон» підходи вирішили змінити.

Зауважимо, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак нещодавно визнав, що вірус штаму «Омікрон», попри його надзвичайну заразність, хворі переносять значно легше. Тому, попри значні цифри нових зафіксованих лабораторією випадків, число стаціонарних хворих настільки різко не зросло.

До речі, ще 910 нових інфікованих зареєстрували у нашому краї за минулу добу, 6 лютого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео