Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини за «тисячу Зеленського» зможуть купувати лише ліки, а не інші аптечні товари

Аптека

Постанову, що розширює дію програми єПідтримка на лікарські засоби, ухвалили урядовці сьогодні, 19 січня. 

Тож із 24 січня всі українці, старші 60 років, у тому числі – жителі Тернопільщини, зможуть витратити 1000 грн, отримані завдяки програмі єПідтримка за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків в аптеках. Усі нюанси новації пояснили у Пресслужбі МОЗ України.

- Уряд надав можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби на придбання ліків, - зазначає міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. - Саме ця вікова категорія є групою ризику і має супутні хронічні захворювання, що потребують придбання додаткових лікарських засобів. Тепер їх можна придбати за рахунок коштів єПідтримки.

Що цікаво, українці віком 60+ зможуть купити за кошти програми єПідтримка ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Причому придбати можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, - як за рецептом лікаря, так і без нього. 

- За інформацією Міністерства економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу, - уточнюють у МОЗі. - Коли саме вона оформила картку – неважливо. Головне, щоб на момент купівлі ліків їй уже виповнилося 60 років. 

Додамо, за кошти програми можна буде придбати винятково лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності – такі, як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео