Віра Олександрович

Тернопільщина поступилася не лише Львівщині, а й іншим сусіднім областям

Деларація

Аж 87,3% жителів Тернопільщини уклали декларації з педіатром, терапевтом чи сімейним лікарем станом на IV квартал 2021 р. І наш край – далеко не найуспішніший у цій справі.

Про це сьогодні, 20 січня, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України. Загалом же 83% українців обрали свого лікаря первинної ланки. Лідерами у цьому рейтингу є такі регіони: Хмельниччина - 90,2%, Львівщина - 90,1% і Рівненщина - 89,3%.

- Найнижчий відсоток укладених декларацій – у Луганській (54,3%), Донецькій (60,9%) і Миколаївській (79,1%) областях, - уточнюють медики. – Що цікаво, фахівці брали до уваги кількість декларацій із врахуванням внутрішньо переміщених осіб.

Ці та інші дані можна побачити на дашборді «Показники досягнення універсального охоплення населення медичними послугами на рівні первинної медичної допомоги» за посиланням

- Якщо у вас досі немає свого сімейного лікаря або ви шукаєте нового, то його можна знайти на дашборді «Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги» за таким посиланням, - нагадують у МОЗі. – Механізм – простий!

Щоб знайти найближчий медичний заклад і вільного лікаря, зробіть кілька кроків: - оберіть область і населений пункт у лівій частині вікна дашборда. Мапа покаже розташування закладів первинної ланки та перелік сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів, які там працюють; - виберіть зручний для вас заклад. Ви можете обрати як комунальний заклад, так і приватний або навіть лікаря ФОП. Його послуги також оплатить НСЗУ; - оберіть лікаря, який ще не досягнув ліміту декларацій. Біля ім’я кожного лікаря вказана кількість декларацій, які він уже підписав і встановлений ліміт; - запишіться на візит. Внизу вікна дашборда вказані контактні дані медзакладу. Зателефонуйте туди і повідомте, що хочете записатися до лікаря, щоб підписати декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео