Божена Волинець

Виготовляли фальшиві довідки ПЛР-тестів: тернополянам загрожує до 5 років позбавлення волі

272298201_4709266239195101_4096687711578640977_n (Copy)

Слідчі Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт щодо двох  жителів Тернополя, які організували схему із виготовлення та продажу фальшивих довідок про ПЛР-тестування. За підроблення офіційного документа за попередньою змовою групою осіб - ч.3 ст.358 Кримінального кодексу України - зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Про це йдеться у повідомленні поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що чоловіки налагодили функціонування у Тернополі так званого «візового центру», де пропонували охочим без проходження лабораторної діагностики на наявність захворювання COVID-19 отримати довідки про ПЛР-тестування.

У документі вказували завідомо неправдивий результат дослідження – «негативний» та інші дані, необхідні для виїзду за кордон. Вартість однієї довідки становила від 200 до 500 гривень. Щомісяця зловмисники продавали більше тисячі підроблених тестів клієнтам з усієї України.

Заходи із викриття незаконної оборудки провели поліцейські спільно з працівниками прокуратури та управління СБУ.

- Під час проведення обшуків за адресами проживання правопорушників та за місцем вчинення незаконної діяльності вилучено десятки готових підробок, численні бланки, засоби виготовлення фальшивок та комп’ютерну техніку, - інформують у дописі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео