Орест Сарматський

Випускний бал у Тернополі обійдеться батькам в «круглу» копієчку

unnamed (5)

У межах 3-5,5 тис грн обійдеться батькам тернопільських старшокласників проведення випускного балу.

   Отож, почнемо із ресторану, про вибір якого батьки переважно думають вже за кілька місяців до випускного. Так ось, у Тернополі в середньому на одну людину «випускне» меню коливається від 250 до 550 грн. Це, зрозуміло, залежить від наповнення самого меню стравами та тими чи іншими напоями До речі, адміністрація деяких ресторанних закладів, де буде святкова вечеря,  дозволяють батькам приносити із собою певні м’ясні вироби, солодощі чи міцні напої.

Приміщення ресторану має бути певним чином оформлене – від кольорових кульок до арок, квітів та крісел із світлими чохлами. За це доведеться теж заплатити, в середньому від 700 до 1,5 тис грн.

Обов’язково має бути ведучий чи ді-джей такого пам’ятного вечора. Тернопільські професіонали за проведення випускного шоу  беруть по різному – від 1 тисячі гривень до 3-х «кусків». А якщо вони працюють у парі - ведучий та ді-джей, то сума сягає 4- 5 тис грн. На випускному балі може бути і Vip-гість, місцева естрадна зірка. Тут вже розрахунок йде у «баксах», починаючи від цифри у 500 «зелених» за кілька виступів.

Переважно, беруть валютою і оператори, які працюють практично цілу добу – з параду випускників – до зустрічі ними сходу сонця на березі міського озера. Суми різні, але мінімальна – 200$. А коли із першими променями соня випускники захочуть запустити у небо кульки, то, зрозуміло таке задоволення теж коштує. Вартість однієї  селевої кульки - до 20 грн, випускник бере переважно 5-7 таких кульок.

Квіти. Тут підхід індивідуальний. Мінімальна ціна букету напередодні випускного у Тернополі коштує 150-200 грн. Але ж є такі квітокові композицій, що коштують не менше 500 і більше гривень. Їх теж беруть і досить інтенсивно Для благословення у щасливу путь кожен клас купує ще й коровай. Тернопільські газдині можуть спекти його за 300-600 грн.

Отож і виходить, що всі оті аксесуари для випускного вечора обходяться кожному із батьків тернопільських випускників від трьох до п’яти з половиною тисяч гривень. І це, не враховуючи суми на придбання випускних суконь, костюмів, взуття, формування зачісок і творення макіяжу.

Але що ж зробиш, така подія раз у житті, тож тут - не до економії, коли хочеш зробити дитині радість і залишити теплу згадку про пам’ятний день.

Вибір читачів за тиждень

Відео