Орест Сарматський

Виробники з Тернопільщини успішно пройшли тест на справжність  

масло (Copy)

70% продукції, що продається під виглядом вершкового масла –  фальсифікат. Таку шокуючу цифру оприлюднив Науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ».

Фахівці досліджували якість різних марок вершкового масла на ринках України. З 29 перевірених зразків продукції лише 9 виявилися справжнім вершковим маслом, а 20 – фальсифікатом, пише «Агро-Центр».

Щоб дослідження було максимально достовірним, масло купували в різних регіонах країни і за зовсім різною ціною. Спеціалісти зауважили, що чим дешевшим було масло, тим більша була ймовірність купити фальсифікат.

Для тестування придбали такі зразки вершкового масла: «3+3 корови», «Апрель», «Богодухівське», «Брест-Литовск» (Білорусь), «Воложинское» (Білорусь), «Волошкове поле», «Всесмак», «Галичина», «Гомель-продукт» (Білорусь), «Здорово», «Матвієнко ПП», «Метелик», «Молокія», «Миколаївмолпром», «Нота смаку», «Пан Коцький», «Подільське», «Поліська сироварня», «Полтавський смак», «Попільнянське», «Радимо», «Самбірське», «Сіверянка», «Справжнє», «Старокостянтинівський завод», «Токмак-молоко», «Традиційне», «Харківське», «Чортків».

Нагадаємо, що згідно із законодавством України, додавати будь-які жири, крім молочного, у вершкове масло не можна. Якщо продукт випускається з іншими жирами, це вже спред або маргарин. І ще одна вимога – правдива інформація про склад продукції.

У переліку справжнього вершкового масла за результатами експертизи є два виробники з Тернопільщини: «Молокія» та «Чортків».

Отож, за висновками Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ», справжнім маслом, яке протестували фахівці, випускають такі торгові марки: «Волошкове поле», «Галичина», «Здорово», «Молокія», «Полтавський смак», «Попільнянське», «Радимо», «Чортків» та «Харківське».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео