Оксана Бучко

Барви з дитинства - виставка живопису та графіки у Тернополі

30707263_2206114436341634_6538466784738017280_n

Відкриття виставки живопису та графіки учнів «Курсу мистецтва для початківців» Мистецької резиденції ім.Назарія Войтовича відбудеться 20 квітня 2018 о 13.00 за адресою м. Тернопіль, вул. І. Франка, 21, Бібліотека-музей «Літературне Тернопілля». Виставка триватиме до 18 травня 2018.

ГО Конргес Активістів Культури спільно з ГО МЦР МІСТ організовують презентацію результатів роботи курсу мистецтва, що тривав з листопада до березня у Мистецькій резиденції ім.Назарія Войтовича, за підтримки МФ Відродження, ГО Гараж Генг, Травневської загальноосвітньої школи ім.Назарія Войтовича та ТМ Опілля. Щоб гідно презентувати твори юних митців у Тернополі, відгукнулась керівник бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля».

Улітку минулого року команда Мистецької Резиденції волонтерськими силами проводили Кіно-клуб, Майстер-класи з мистецтва та зустрічі активістів з громадою. Завдяки цим заходам промоніторили інтерес місцевої громади та сформували програму у яку увійшов курс малювання.

Курс мистецтва для початківців, був відкритий для усіх бажаючих без обмежень у віці та рівня вмінь, тут кожен міг отримати основи художньої практики та теорії, що включало в себе заняття з композиції, кольорознавства, олійного живопису, графіки та ілюстрації. Заняття проводили неймовірні педагоги та художники Сергій Декалюк, Галина Кізілова та Наталія Фугель, завдяки опікуванню програмою Олександри Стопник. З учнями працювали викладачі, що вміють запалювати інтерес та давати доступний інструментарій для формування базових умінь для хорошого фундаменту у втіленні творчих ідей. Ще одним важливим завданням було навчити працювати у різних техніках, аби учні вільно себе почувати під час літнього спільного пленеру з дітьми з Державної Художньої середньої школи ім.Т.Шевченка м.Києва, що приїдуть попрацювати у Травневе у червні.

Учнями курсу стали діти віком від 4 до 14 років с.Травневе та м.Збаража. 

Більше про програму та проект можна почитати на сторінці Фейсбук.

Вибір читачів за тиждень

Відео