Орест Сарматський

Визначено господарства, які отримають 65 млн грн. (Агро-новини)

l15

Визначено 212 фермерських господарств з 24 областей України, які за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» та результатами конкурсного відбору отримали право на одержання поворотної фінансової підтримки у 2017 р. Всього на одержання такої підтримки претендувало 308 фермерських господарств.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«За держпрограмою надання кредитів фермерським господарствам у цьому році вдалося задовольнити 70% заявок. Зазначу, з Луганської та Донецької області задовольнили 100% заявок. Перевага надавалась тим господарствам, які мають в обробітку до 500 га землі, є членами кооперативів або займаються розведенням ВРХ, ягідництвом, виноградарством чи органічним виробництвом, а також чия діяльність показує динаміку розвитку. Важливим є те, що вперше фінансову підтримку отримає сімейне фермерське господарство», — повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Загальна сума асигнувань, визначених програмою на 2017 р., складає 65 млн грн, що у 4 рази більше ніж минулого року (2016 р. — 15,7 млн).

До складу конкурсної комісії, яка проводила конкурсний відбір та займається формуванням реєстру фермерських господарств для одержання фінансової підтримки, увійшли: представники громадських організацій, профільних асоціацій, дорадчих служб, представники Мінагрополітики, Укрдержфонду. Усі засідання комісії транслювалися у режимі онлайн.

1502
1502

Після погодження Мінагрополітики реєстру фермерських господарств, що отримали право на одержання фінансової підтримки, міністерство спрямує розподілений обсяг коштів до Укрдержфонду, який укладатиме з ФГ —переможцями конкурсу договори про надання кредитів та перерахує їм бюджетні кошти.

Компенсації за АЧС виплачуватимуть по-новому

Державна регуляторна служба погодила проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення заходів із біологічної безпеки та збереження тварин в Україні», над яким працювали Держпродспоживслужба, експерти ФАО/ЄБРР та Асоціації «Свинарі України» (АСУ). Про це повідомила прес-служба АСУ.

Досі дійти спільної мови з Державної регуляторної служби (ДРС) щодо згаданого Законопроекту було доволі складно — у жорсткіших вимогах до дотримання біобезпеки служба вбачала загрозу розвитку дрібних і середніх свиногосподарств та лобіювання інтересів великих промислових виробників.

ЄБРР та АСУ порахували розмір інвестицій у біобезпеку свинокомплексів й імовірні втрати через їх недотримання, зокрема ураження господарства АЧС. Результати показали, що дешевше обходиться запобігання АЧС, аніж ліквідація наслідків.

1501
1501

Серед основних положень документу передбачені:

* компенсація власникам свиногосподарств, що стали об’єктами ураження АЧС, вартості ліквідованого поголів’я відповідно до рівня біобезпеки;

* заборона утримання, переміщення і забою неіндентифікованих тварин. За порушення передбачений штраф;

* заборона реалізації м’яса свиней, забитих на несертифікованих бійнях;

* обмеження подвірного забою з метою власного споживання — не більше 3 голів свиней на рік;

* впровадження системи компартментів (поділу господарств відповідно до рівня біобезпеки).

Агросем відкрила представництво у Львові

АгросемКомпанія «Агросем» відкрила представництва та Дилерський центр на Львівщині

Це вже третє представництво, яке «Агросем» відкриває в цьому році. Два попередні було відкрито в Одесі та Луцьку. Про це повідомила прес-служба компанії.

Нове представництво розташовується в с. Кам’янопіль, Пустомитівського району, Львівської області.

«Львівська філія розвиватиметься надалі, адже в майбутньому вона стане ключовою базою в Західній Україні. Саме тут буде розташовуватися найбільший у Західному регіоні склад запасних частин, звідки відбуватиметься логістика до партнерів та філій компанії. Також заплановано розширення спеціально оснащених складів для зберігання насіння та добрив, щоб забезпечити ще оперативніше відвантаження продукції», — зазначив директор компанії Олексій Кулик.

 

1503
1503

Відкриття відвідали понад 130 аграріїв регіону. Хтось співпрацює з компанією вже не перший сезон, хтось лише розпочав, але всі одноголосно не приховують своєї радості тому, що «Агросем» став ближчим.

Вибір читачів за тиждень

Відео