Орест Сарматський

Вже зрозуміло, чому в Україні не знайшлося охочих заробити на Тернопільщині понад 71 млн грн 

212445 (Copy)

Ще минулого тижня на сайті у Prozorro було оприлюднено умови тендеру на капітальний ремонт мосту через р. Серет на автомобільній дорозі державного значення Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль. 

Цей об'єкт було збудовано 1967 році. Експертами він визнаний аварійним. Вантажопідйомність мосту недостатня для сучасного потоку транспорту, а габарит проїзду не відповідає вимогам чинних норм. Через значну корозію арматури та порушення сумісної роботи струнобетонних балок, обрушення балок можливе навіть від власної ваги.

У Службі автомобільних доріг у Тернопільській області зазначають, що капітальний ремонт мосту в селі Струсів передбачено Постановою Кабінету Міністрів України № 36 від 29.01.2020 р. «Деякі питання дорожнього господарства». Цей міст є першим об’єктом з Постанови на Тернопільщині, на котрий оголошено тендер на понад 71 млн грн. Але із незрозумілих причин відповідні торги відмінено. Принаймні, так зазначає  Prozorro, не коментуючи, чому тендер відмінено чи перенесено на інший термін.

Кореспондент «Терену» звернувся у Службу автомобільних доріг у Тернопільській області, де йому повідомили, що така ситуація склалася через технічну помилку, після виправлення якої, на Prozorro невдовзі оприлюднять умови проведення тендеру щодо капітального ремонту мосту через р. Серет на автомобільній дорозі державного значення Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль у Струсові. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео