Оксана Бучко

Горнята без вушок та холодні макарони: як годують тернопільських школярів?

ba27c478d103

Контроль харчування у школах Тернополя пропонують зробити ефективнішим. Для цього слід організуватись батькам. Адже реагують на цю проблему переважно вже після отруєння дітей. А довести, що воно відбулось у школі – важко. Інформування про харчування в тернопільських школах продовжує спортсменка Лілія Проць.

- Оскільки не вдалось зробити опитування, то йду іншим шляхом, – пише вона у Facebook. - Інформування батьків, щоб вони організовувались і слідкували як харчується їхня дитина у школі. Сьогодні позиція управління така, що якщо не має отруєнь і скарг, то все добре! А якщо є отруєння, то можливо це дитина щось з’їла вдома. Не виключаю такого варіанта. Тому сьогодні потрібно надати знання батькам про здорове харчування дитини. Ніхто не каже давати дітям в школах ікру чи ще якісь делікатеси. Змінювати маємо саму культуру і етикет. І це не потребує великих фінансових вкладень.

Під час візитів у школи із «Уроками здоров’я» спортсменка помітила у деяких їдальнях:

 - горнятка без вушок або надщерблені або тріснуті, вилки столітньої давності, надщерблені тарілки;

- холодні макарони вже чекають, коли діти прийдуть снідати; голандський сир чи сирний продукт притрушений на холодних макаронах;

- працівниця їдальні накидає гарнір і великим пальцем притримує тарілку за обідок зверху, вона без рукавичок;

- накидає суп черпаком і ставить його не біля каструлі на тарілку, а взагалі на інший стіл просто так.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео