Оксана Бучко

Як маленьким тернополянам вивчити англійську під час співу

image

Пісні під час вивчення англійської мови повинні включити у список Must have найперше наймолодші учні. Адже це чудовий спосіб початку уроку та завершення, а ще паузи під час навчання. Більше того, таким чином полешиться процес запам’ятовування граматичних правил та нової лексики.

Вчитель може самостійно підбирати пісні. Для розминки і завершення уроку краще брати такі, які передбачають рухи. Тож діти одразу асоціюють слово із рухом, вони активні і краще сприймають лексику. А у ході уроку можна заспівати пісню на вивчене правило. До прикладу, вивчаючи дієслово can можна представити дітям можливості різних тварин. Пісня про те, що може і не може слон, мавпа, пташка, чудово допоможе запам’ятати слово, також пропрацює стверджувальну, запитальну і заперечну форми речення. На додачу звідси візьмемо і багато різноманітних дієслів.

Іншим моментом є вивчення популярних пісень, які наспівують учні поза уроками, не розуміючи змісту. Тут варто детально попрацювати з перекладом. Виписати нові слова і віднайти речення з ними у пісні.

Ідеї вправ з піснями можна позичити на ресурсах:

lyricstraining.com

Там вимагають реєстрації. Далі пропонують відео пісні із текстом та пропусками. Прослуховуючи пісню, треба заповнити пропуски на слух. Ця вправа не з легких, але чудово тренує сприйняття іноземних слів на слух.

lyricsmode.com

На цьому ресурсі подали точні тексти пісень, а також пояснення до незрозумілих слів. Щоб перевірити їх, достатньо всього лиш клікнути на слово чи фразу.

tefltunes.com

Цей ресурс для полегшення вивчення граматики дорослим. Під кожну тему є пісня. Розпізнати знайомі граматичні структури та повторити за виконавцем текст – це чудовий спосіб закріплення вивченого на занятті.

Пісні по груповані по рівнях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео