Як новий закон про ПДР вплине на тернополян

S0-58-des-pv-dresses-en-2015-concernent-des-exces-de-vitesse-109534

Більшість тернополян уже могли прочитати в інтернеті про  новий закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», який вступив в дію сьогодні, 27 вересня.

У документі закону йдеться про провадження фото- та відеофіксацій порушень ПДР та паркування. Проте закон зараз ще не зможе запрацювати в повній мірі, адже для його реалізації потрібне провести ще низку заходів та створити спеціальний реєстр.

Причиною такого затяжного процесу стало те, що для проведення цих заходів потрібно внести зміни у деякі нормативні акти, які досі не ухвалені. З іншого боку лише від сьогодні, тобто з моменту введення в дію закону, стає можливим витрачання бюджетних коштів на реалізацію закону, пише «Економічна правда».

Тепер про самі штрафи. Тернополяни мають знати, що єдина зміна, що стосується штрафів, це те, що за порушення правил паркування, водії платитимуть  у 20-ти кратному розмірі вартості однієї години користування тим паркувальним майданчиком, на якому знаходиться автомобіль-порушник. У той час при фотофіксації порушень діятиме 50% знижка при оплаті у 10-денний строк.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео