Дарія Шевченко

Як працює додаток «Дія» розповіли тернопільські поліцейські

1644447

«Терен» вже писав про те, що тернополяни можуть скористатись додатком «Дія». Завдяки ньому ви можете пред’явити документи, такі як посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, студентський квиток у електронному форматі.

- Водіїв, які матимуть документи в додатку, патрульні поліцейські не штрафуватимуть за відсутність водійського посвідчення, документа про реєстрацію авто. Штраф за відсутність посвідчення водія та реєстрації авто у електронному чи фізичному вигляді становитиме 425 гривень, – розповів командир батальйону патрульної поліції області Павло Денькович.

Додаток потрібно скачати на гаджет через App Store або Play Market, ідентифікувати себе через додаток банку і «Дія» завантажить документи. Щоб показати їх поліцейському – потрібно надати QR-код. Його додаток визначає кожні 3 хвилини. Павло Денькович зазначив, що кожен працівник патрульної поліції має планшет, який зчитує код.

- Раніше обов’язковою умовою, згідно з правилами дорожнього руху, було передати або пред’явити посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію та поліс обов’язкового страхування, сьогодні це десь відходить на задній план. Ми можемо за допомогою додатку пред’явити електронне посвідчення. І відповідно серію, номер підтягує на планшетний пристрій. І як наслідок в нас вибиває посвідчення, ким і коли видано, серію, номер, дані водія, його число, місяць, рік народження. Це абсолютно всі дані, які потрібні поліцейському, щоб підтвердити, що у водія є відповідні посвідчення – відповідної категорії, - сказав Павло Денькович.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео